• MODA (Muziek op de Agenda)
  Op donderdag 30 november, vanaf 17.00 uur organiseert Buma/Stemra de vijfde ontmoeting tussen beleids- en muziekmakers: MODA (Muziek op de Agenda). Dit keer staat MODA helemaal in het teken van de Nederlandse moderne klassieke muziek. Nieuw GeNeCo zal de componistenmonitor 2017 aanbieden aan de Vaste Kamercommissie voor OCW en Mayke Nas brengt haar versie van een gerenoveerde stemmingsbel in première.
 • KABINET INVESTEERT WEER IN CULTUUR
  Het regeerakkoord van kabinet Rutte III vermeldt investeringen in kunst, cultuur en erfgoed. Kunsten ’92 is verheugd dat het nieuwe kabinet het belang voor Nederland onderkent van een gezonde culturele en creatieve sector.
  De eerste bevindingen:
  > Investeringen in cultuur zullen oplopen van € 25 miljoen in 2018, € 50 miljoen in 2019 naar €80 miljoen in 2020 en €80 miljoen in 2021. Hiermee kunnen in eerste instantie de grootste knelpunten en problemen in de sector worden aangepakt en er kan geïnvesteerd worden versterking van de culturele infrastructuur.
  > De Geefwet blijft bestaan. Ook gaat men onderzoeken hoe de indemniteitsregeling zodanig kan worden aangepast dat het uitlenen van kunst door musea gemakkelijker wordt
  > Voor kerken en erfgoed komt (iets meer dan)  €100 miljoen beschikbaar.
  > Eerder was al uitgelekt dat het bezoek aan het Rijksmuseum voor ieder kind in Nederland een vast onderdeel wordt van het lesprogramma en er meer aandacht voor het Wilhelmus en de Nederlandse canon.
  > Een punt van aandacht is de BTW verhoging die van 6 naar 9% gaat, dus ook voor de tickets en aankopen in de culturele en creatieve sector. De effecten hiervan dienen spoedig in kaart te worden gebracht.
  Binnenkort sturen wij een uitgebreider overzicht met meer details over de bestemming van deze middelen.
  Lees hier het volledige REGEERAKKOORD 
Vanaf pagina 19: Cultuur
 • Buma alg. ledenvergadering is op woensdag 21 juni 2017 in de AFAS Live te Amsterdam. Als u zich hier aanmeldt voor 17 juni kunnen zij jullie bij de inschrijving sneller helpen en rekening houden met het aantal stemkastjes die, net als voorgaande jaren, voor de stemprocedure worden gebruikt.
 • Algemene Ledenvergadering op 7 Juni 2017, aanvang 20:00 uur. Deze vindt plaats in het vergaderruimte van het Bimhuis, Piet Heinkade 3 Amsterdam. Indien mogelijk graag van tevoren aanmelden met een kort bericht naar bestuur@bimpro.nl

Karel Gorkom

saxofoon

Nora Mulder

piano, cymbalom

Bart Fermie

percussie

Michiel Dhont

contrabas

Boy Raaymakers

trompet

Eric Boeren

cornet

Jodi Gilbert

stem

Alex Coke

saxofoon, fluit

Bob Driessen

rieten