Ga naar de inhoud

BiMpro en de Concertzender bundelen hun krachten voor een onvergetelijke Internationale Jazzdag 2024 met het centrale thema WERKGELEGENHEID voor de jazz/world/impro sector!

Dit knallende BiMpro LEDENFEEST zal plaatsvinden in De Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44A, 1019 BN Amsterdam. Invitation only!Tijdens de avond, zullen wij speciaal voor onze leden en voor pers & podia, onderzoekscijfers presenteren van het huidige speelveld. Dit geeft een helder beeld van de actuele werkgelegenheid voor professionele Jazz Impro & World musici in Nederland. 

Ook pers en podia zijn van harte uitgenodigd!

20:00 Inloop met bubbels

20:30 Introductie radiomakers WOJl

20:45 presentatie “spinnenweb” bestuur BiMpro

21:00 Presentatie van het BiMpro Werkgelegenheid- speelveld-onderzoek

ca 21:15 Jamsessie wordt geopend door het BiMpro bestuur

00:00 Einde

Al decennialang is er geen stabiel mediakanaal, dat de Jazz- Impro en Wereldmuziek sector verbindt met de liefhebber. En dat, terwijl het muzikaal palet in Nederland, geschakeerd en van zeer hoog niveau is. Daarom is er nu World of Jazz, het platform dat Nederlands talent in de spotlight zet, waar je kan meegenieten van live concerten op al die prachtige podia die ons land rijk is en waar recente ontwikkelingen binnen onze muziek, worden gekoppeld aan reeds bestaande geschiedenis.Deze ontbrekende schakel in het ecosysteem van de Jazz Impro en Wereldmuziek, is een initiatief van de Concertzender. Al 40 jaar lang laten zij zien, dat genres die in het publieke bestel een ondergeschoven kind zijn, bij de Concertzender worden gekoesterd.

In het huidige landschap van (internet-)radiokanalen, is de trend om vooral luisteraars binnen de bestaande bubbel te houden. Algoritmen zijn gemaakt om luisteraars te binden, vooral niet weg te jagen.

World of Jazz doet hier niet aan mee! Wij willen juist de Jazz Impro en Wereldmuziek in hun volle breedte laten schitteren. Wij willen onze luisteraars, ons publiek, juist wel in aanraking laten komen met muziek die soms nog buiten hun gehoor ligt. Wij willen hun muzikale scope vergroten! Daarmee wil World of Jazz jouw smaakversterker zijn.

Prik door de bubbel(s) en tune voortaan in op het platform www.worldofjazz.nl!
Op 30 april komt World Of Jazz officieel in de lucht.

Dat gaan wij samen met al onze gemeenschappelijke leden vieren. Tijdens deze avond is er mogelijkheid voor onze leden om te netwerken met de programmamakers van de nieuwe zender.